Εσκιμώοι

Standard

Πιο χειμώνας…. πεθαίνεις!

Καλή χρονιά να ευχηθώ και από αυτό το blog, υγεία πάνω απ’ όλα, όλα τα άλλα μπορούμε να τα φτιάξουμε! Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Εμείς σίγουρα είμαστε, την προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για το πολύ όμορφο θέμα των Εσκιμώων. Είναι ένα θέμα με πολύ “ψωμί”, και κατά κάποιο τρόπο έχει μια μαγεία. Δείχνει πόσο προσαρμοστικός είναι ο άνθρωπος – εάν το θέλει, φυσικά. Ξεκινήσαμε λοιπόν, παρατηρώντας έναν Εσκιμώο, τα χαρακτηριστικά του, τα ρούχα του κ.λ.π. Είπαμε για τα μέρη στα οποία ζει, τις συνήθειές του, τα ζώα που τον περιβάλουν. Πάνω σε αυτό, μιλήσαμε για το πόσο δύσκολη και επικίνδυνη είναι η ζωή τους στους πάγους. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε το σπίτι του, το ιγκλού. Επίσης:

b138955

Διαβάσαμε το πολύ όμορφο βιβλίο: “Ο μεγάλος χνουδωτός”, εκδόσεις Σαββάλας. Πολύ σχετικό, μιλάει για την συνάντηση δύο παιδιών Εσκιμώων που βγήκαν να ψαρέψουν, με μια πολική αρκούδα.

eskimo dress up

eskimo dress up2

Ντύσαμε το κορίτσι και τον αδερφό της για να βγουν στο κρύο χωρίς να παγώσουν. Θα βρείτε το αρχικό σχέδιο εδώ: http://www.oncoloring.com/dress-up-games-coloring-pages_3.html

eskimo dog sleigh counting

Παίξαμε ένα παιχνίδι, όπου μετρήσαμε τα σκυλιά που πρέπει να μπουν μπροστά από το έλκηθρο του Εσκιμώου (κάθε φορά βάζαμε και διαφορετικό αριθμό πάνω στο έλκηθρο, από το 1 ως το 5)

eskimo craft 1

eskimo craft 2

Η ομαδική μας εργασία. Χωριστήκαμε σε 2 ομάδες, η καθεμία έφτιαξε ένα ιγκλού και έπειτα το κάθε παιδάκι ξεχωριστά ζωγράφισε τον Εσκιμώο του.  Το πατρόν θα το βρείτε εδώ: http://kidney-garden.blogspot.gr/2010/01/show-and-share-eskimo-pattern.html

Τέλος, ρώτησα: “Θα θέλατε να ζείτε στα μέρη που ζουν οι Εσκιμώοι?” Κορυφαία απάντηση: “Όχι! Να μας φάει καμιά πολική αρκούδα???”

Τα λέμε!

Advertisements

2 responses »

  1. Δαναούλα, σαν ομάδα σε ευχαριστούμε πολύ! Βάλαμε όλη μας την τέχνη!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s