Φθινοπωρινή σοδειά

Standard

Συνεχίσαμε την εξερεύνηση των γεωργικών αγαθών

Γεια σας και πάλι, ελπίζω να είστε όλοι σας καλά! Μερικές κατασκευές ακόμη, τις οποίες κάναμε πριν λίγο καιρό αλλά δεν είχα το χρόνο να ανεβάσω.

Μιλήσαμε για το βαμβάκι και για τον τρόπο με τον οποίο φυτρώνει, μεγαλώνει, επεξεργάζεται και τέλος φτάνει στα χέρια μας, καθώς και για όλες τις εφαρμογές του. Συνοδευτικά χρησιμοποίησα εικόνες σχετικά με το βαμβάκι που βρήκα στο http://www.coloring-page.com/cotton-01.html . Πραγματικά υπέροχες και πολύ χρήσιμες 🙂

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε το Halloween, αυτό όμως δεν μας σταμάτησε από το να φτιάξουμε μια αστεία κολοκύθα, στο πλαίσιο της συζήτησής μας για το λαχανικό αυτό . Για μύτη και στόμα κολλήσαμε -τι άλλο?-  κολοκυθόσπορους.

Και μια και μιλάμε για φθινοπωρινή σοδειά, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και το πολύτιμο από την υγεία μας ρόδι. Η κατασκευή είναι λίγο αμφιλεγόμενη…. Πολλοί δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για ρόδι… Αλλά τι να κάνουμε, δεν μου βγαίνουν πάντα τόσο τέλεια 😉

Και τέλος, μια αλλαγή στην τάξη μας. Οι μέρες της εβδομάδας μας άλλαξαν, μια και παρατηρήθηκαν ρωγμές στα σπιτάκια και χρειάστηκε να κατεδαφιστούν :-). Από πάνω βλέπετε την κάμπια με τα χρώματα, η οποία στέκει εκεί ανέγγιχτη από το χρόνο (μόνο τις κεραίες έχουμε χάσει…)

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλή εβδομάδα!

Advertisements

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s