Πρωτοβρόχια…

Standard

Καλό φθινόπωρο και επισήμως!

Εάν δεν βρέξει, δεν καταλαβαίνουμε φθινόπωρο. Και πάλι, πολλοί σπεύδουμε να ευχηθούμε τότε “καλό χειμώνα”. Πολύ λάθος, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πιο όμορφη και πιο πλούσια εποχή του χρόνου, όπου μετά από τις πολλές ζέστες – ειδικά φέτος, μας ξέκανε – έρχεται και μας δροσίζει το αεράκι και η βροχή. Και είναι και αυτή η μυρωδιά της βροχής… Έκανα και τον πρόλογό μου!

Με αφορμή τον καιρό λοιπόν, μιλήσαμε για τη βροχή. Μου αρέσει που κάθε φορά που ρωτάω τα παιδιά το εξής: “Τι νομίζετε? Η βροχή είναι καλό ή κακό πράγμα?”, πάντοτε απαντούν πως είναι κακό, γιατί μας βρέχει, δεν μπορούμε να βγούμε στην αυλή κλπ…. Όταν όμως το συζητάμε λίγο και τους λέω και τα καλά της βροχής (ότι ποτίζει τα δέντρα, τα ζώα, καθαρίζει τους δρόμους κλπ) όλα συμφωνούν ότι “ναι, η βροχή είναι καλό πράγμα!”. Μετά τη συζήτησή μας, κάναμε και τις εξής δραστηριότητες:

Παίξαμε με τα χρώματα και ενώσαμε τις ομπρέλες με τα σωστά μπαστουνάκια.

Προσεγγίσαμε τους αριθμούς. Βάλαμε τόσες σταγόνες όσες έλεγε ο αριθμός στο συννεφάκι (αλλάζαμε αριθμούς από το ένα μέχρι το πέντε, είμαστε μικροί ακόμη!)

Ζωγραφίσαμε (φοβερό το σχέδιό μου, δεν το συζητώ!)

Φτιάξαμε ένα φθινοπωρινό τοπίο, με σύννεφα (βαμβάκι), σταγόνες βροχής (χαρτί) και ομπρέλες (χάρτινα φορμάκια και σύρμα πίπας). Την ιδέα την δανείστηκα από το διαδίκτυο (http://www.notimeforflashcards.com/2010/03/rainy-day-craft.html), αλλά την φέραμε στα μέτρα μας! Επίσης, προτείνω το χαρτόνι στο οποίο θα το φτιάξετε να είναι πιο σκούρο. Στη φωτό σας δείχνω το δείγμα (συνήθως φτιάχνω πρώτα μόνη μου την κατασκευή στο σπίτι, για να δω εάν είναι καλή :-), αλλά και για να την δείξω στα παιδιά για να καταλάβουν τι θα φτιάξουν). Εμείς το φτιάξαμε σε μαύρο, έκανε πολύ ωραία αντίθεση!

Καλό φθινόπωρο λοιπόν, με δημιουργικές κατασκευές!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s