Μίλα μου για μήλα!

Standard

Ένα μήλο την ημέρα…..

Την εβδομάδα που μας πέρασε μιλήσαμε, μεταξύ άλλων για τα μήλα. Συζητήσαμε για το από που έρχονται τα μήλα (αναμενόμενη απάντηση: από το σούπερ μάρκετ 🙂 ), πως γεννιέται η μηλιά, πότε βγάζει μήλα και πως αυτά φτάνουν στα χέρια μας. Είδαμε και μερικές πολύ όμορφες εικόνες που βρήκα στο internet και μας βοήθησαν πολύ. Έπειτα, ζωγραφίσαμε, κολλήσαμε και κάναμε μια ομαδική εργασία για να στολίσουμε την τάξη μας. Ορίστε και οι εικόνες που χρησιμοποίησα:

Πώς γεννιέται μια μηλιά

Πώς τα μήλα φτάνουν στα χέρια μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες και ως παιχνίδι, όπου τα παιδιά θα τις βάλουν στη σωστή σειρά.

Και η εργασία μας. Την ιδέα μου την έδωσε η Μάρω (ευχαριστώ πολύ!!!!) με το πολύ όμορφο μπλογκ της http://maros-kindergarten.blogspot.gr/

Απλά επειδή είχαμε μείνει από κόκκινο χαρτί (…) έβαλα τα παιδάκια να βάψουν τα μηλαράκια με δαχτυλομπογιές! Έγινε το έλα να δεις!!!!  Αλλάξαμε και το χρώμα στα τραπεζάκια, έγιναν όλα κόκκινα! Αλλά, το ευχαριστηθήκαμε!

Advertisements

2 responses »

  1. Σάρα μου βρήκα την ανάρτηση από το Pinterest! Πως δεν την είχα δει νωρίτερα! Χάρηκα πάρα πολύ που είδα ότι φτιάξατε το δέντρο έστω και καθυστερημένα! Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο μπράβο σας!!! Φαντάζομαι πόσο χάρηκαν τα παιδιά φτιάχνοντάς το! Σ’ευχαριστώ και για την αναφορά! Καλή συνέχεια!

    • Μάρω, αυτή ήταν η πρώτη ομαδική εργασία που κάναμε τη χρονιά αυτή, φαντάζεσαι τι έγινε με ένα τσούρμο 2,5χρονα!!! Πολύ όμορφη η ιδέα σου, κοσμεί ακόμη τον τοίχο μας! Όσο για την αναφορά, εξυπακούεται!!! Πολλά φιλιά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s