Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Standard

Μέρος πρώτο

Αυτές είναι μερικές από τις κατασκευές που έχω κάνει ως τώρα για τα παιδιά. Πρώτον, ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, το οποίο κρύβει μία έκπληξη για κάθε μέρα του Δεκέμβρη, μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων (ένα έθιμο που είναι περισσότερο γνωστό στην Γερμανία, αλλά αποκτά μικρούς φίλους και στην Ελλάδα πλέον!). Στα παιδιά αρέσει πολύ να ανοίγουν κάθε μέρα και ένα άλλο κουτάκι και να βρίσκουν και μια έκπληξη. Για αυτό το ημερολόγιο χρησιμοποίησα ρολά από χαρτί υγείας (το υλικό κατασκευής με τις περισσότερες χρήσεις τελικά!), τα έντυσα με χαρτί γκοφρέ και τα έδεσα στις άκρες με κλωστή. Παραπέμπουν λίγο σε καραμέλες… Τα κολλήσαμε σε ένα όμορφο ασημί χαρτόνι και το στολίσαμε σε ένα τοίχο.

Δεύτερον, έφτιαξα ένα αστέρι από χρυσόχαρτο στο οποίο τα παιδιά θα βάλουν ένα κερί ρεσώ στη μέση. Αυτά μέχρι στιγμής, θα ακολουθήσουν και περισσότερα!

Advertisements

5 responses »

  1. Σαλιγκάρι μου τι νέα;;Τί ωραία πράγματα προτείνεις πάλι;;Μπράβο και πάλι μπράβο σου!!!Έχω μια επιθυμία σε παρακαλώ.Μπορείς , αν θέλεις, να αναρτήσεις το πατρόν του αστεριού, γιατί είναι παρα πολύ ωραίο και θα ήθελα να το φτιάξω κι εγώ κάποια στιγμή.Φιλιά Βάλια!!!

  2. Γεια σου Βάλια! Η επιθυμία σου προσταγή! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλή κατασκευή!

  3. Γεια σου Μαρία! Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω… Το ημερολόγιο μπορεί να κρύβει ότι μπορείς να φανταστείς! Από καραμέλες, σοκολατάκια, γλειφιτζούρια και άλλα γλυκά, μέχρι και μικρά δωράκια, όπως αυτοκόλλητα, μολυβάκια, σβηστρούλες, μπαλόνια κ.τ.λ. Βέβαια, θα μπορούσε κάθε κουτάκι να κρύβει και κάτι διαφορετικό, όχι δηλαδή υλικό, όπως η αφήγηση ενός παραμυθιού, μια εκδρομή, ένα παιχνίδι… Αυτά κυρίως μου έρχονται στο μυαλό! Εμείς πέρυσι είχαμε βάλει καραμέλες και τραβούσαμε κλήρο κάθε μέρα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s